Consiliul Local Piatra-Neamţ a aprobat desfiinţarea grădinii zoologice; va fi amenajată o grădină publică

Majoritatea consilierilor locali din Piatra-Neamţ a aprobat, în şedinţa de ieri, desfiinţarea grădinii zoologice şi transformarea locaţiei într-o grădină publică.

Au votat proiectul consilierii PNL, USR PLUS, Pro România şi un consilier ALDE, în timp ce aleşii PSD, PMP şi un alt consilier ALDE au respins proiectul, după ce iniţial au solicitat amânarea votului pentru o altă şedinţă.

Primarul Andrei Carabelea a motivat proiectul de hotărâre prin faptul că actuala grădină zoologică nu oferă condiţiile necesare animalelor de acolo.

În situaţia de faţă, a nu lua o decizie este cea mai proastă decizie. Este un vot istoric să aducem o grădină publică dintr-o epocă mult trecută într-o fază de actualitate. (…) Trebuie să dăm o notă de modernitate şi în acelaşi timp să nu mai chinuim nişte animale într-o închisoare. Nu există condiţii decente. Cât priveşte terenul, este domeniul public al municipiului Piatra-Neamţ şi aşa va rămâne. Nu există interese ascunse şi nici nu vor fi‘, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Desfiinţarea grădinii zoologice din Piatra-Neamţ a atras opinii pro şi contra, în ultima perioadă, fiind organizată inclusiv o consultare publică în mediul on-line pe această temă. La consultarea publică, peste două treimi dintre cei care au răspuns au fost de acord cu desfiinţarea grădinii zoo, scrie agerpres.ro.

Odată cu aprobarea proiectului în Consiliul Local, cele 174 animale care sunt în grădina zoologică urmează să fie relocate în alte grădini zoo din ţară.

Lasa un comentariu