Cazuri de pestă porcină în judeţul Vaslui

Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Iaşi a confirmat prin buletin de analiză, în data de 08.01.2021, două cazuri de pestă porcină africană (PPA) la porcii mistreţi vânaţi pe Fondul de Vânătoare de la Cârja şi un caz de pestă porcină africană la un porc mistreţ vânat pe Fondul de Vânătoare 2 Negreşti.

După confirmarea diagnosticului au fost întreprinse următoarele măsuri:

La solicitarea DSVSA Vaslui, Instituţia Prefectului – judeţul Vaslui a convocat în data de 11.01.2021 Centrul Local de Combatere al Bolilor (CLCB) la nivelul judeţului Vaslui, care a aprobat Planul de măsuri pentru combaterea Pestei Porcine Africane (PPA) în confirmare la porcii mistreţi.

Facem apel din nou, pe această cale la cetăţeni, crescătorii de porcine, să anunţe de urgenţă medicul veterinar în situaţia în care apar modificări în statusul de sănătate al porcinelor din gospodăriile proprii sau apar cazuri de mortalitate în rândul porcinelor.

Totodată, atragem atenţia cetăţenilor că este interzis consumul cărnii de porc fără a fi efectuat examenul trichineloscopic al acesteia. În acest scop sunt rugaţi să se prezinte la medicul veterinar cu probe de carne în vederea efectuării examenului trichineloscopic, a transmis Instituţia Prefectului Vaslui, scrie radioiasi.ro.

Lasa un comentariu