Câțiva cetățeni de etnie romă ar fi făcut un scandal monstru în autobuz, după ce li s-a cerut să achite bilete

Un cetățean din Botoșani a fost martorul unei întâmplări mai puțin obișnuite care pune sub semnul întrebării, pe de o parte, comportamentul cetățenilor de etnie romă, iar pe de altă parte siguranța taxatorilor de la Eltrans, relatează stiri.botosani.ro

Botoșăneanul a povestit că, în cursul zilei de marți, în timp ce se deplasa cu autobuzul de la Piața Centrală spre gară, un grup de patru, cinci cetățeni de etnie romă au refuzat să achite contravaloarea biletului de călătorie fapt care l-a nemulțumit pe botoșănean.

Bărbatul povestește că taxatoarea a trecut pe lângă ei fără să le ceară bani. Din relatările femeii, romii ar fi recurs de mai multe ori la amenințări în cazul în care taxatorii „îndrăznesc” să le ceară bani pentru biletul de călătorie. Botoșăneanul cere primarului Cătălin Flutur să rezolve această problemă, iar siguranța cetățenilor să fie garantată.

„Domnule primar,  vin la dumneavoastră cu o întrebare ce o au toți cei care circula cu ”noile” autobuze puse in circulație. De ce țiganii nu plătesc bilete ? Marți după amiază, merg cu autobuzul de la piață spre gară iar pe traseu urcă și o gașcă de 4-5 țigani. Taxatoare trece lejer pe lângă ei. După ce achit biletul, merg la dumneaei și o întreb de ce aceștia nu plătesc bilet. Ea îmi răspunde sincer că-i este frică. Toți colegii dumneaei au fost amenințați că dacă mai îndrăznesc să ceara bani de bilet vor avea probleme. S-au cumpărat autobuze pentru a se plimba țiganii ?De ce nu puneți dumneavoastră  un polițist prin autobuze, unul comunitar ce oricum mănâncă banii de la stat de geaba. Daca e să vorbim de discriminare, aici suntem noi discriminați, noi prostii ce le plătim lor ajutoare sociale, noi ce trebuie să achitam totul în locul lor ! Unde este dreptatea și buna desfășurare în societate ?”, a relatat cetățenul pe o rețea de socializare.

Lasa un comentariu