Când va deveni funcţional programul integrat de transport public electric la Suceava

Proiectul integrat privind transportul public electric în municipiul Suceava va fi funcţional în termen de un an, a anunţat, miercuri, primarul Ion Lungu.

Lungu a precizat că proiectul ‘Sistem integrat de transport public ecologic în municipiul Suceava’, care a primit premiul de Excelenţă în Transport Public Local la Gala Asociaţiei Municipiilor, are o valoare de 40 de milioane de euro, din care 35 de milioane de euro sunt fonduri europene atrase prin POR şi 5 milioane de euro din fonduri elveţiene.

Proiectul care se află în curs de implementare are o componentă de infrastructură ce vizează construirea unei noi autobaze pe o platformă care este deja amenajată, modernizarea celor 54 de staţii de autobuz, montarea de puncte de încărcare şi asfaltarea străzii Vasile Pîrvan ce va fi capăt de linie pentru divizia de transport electric.

O altă componentă a proiectului vizează managementul pentru acest transport electric, ce cuprinde un dispecerat video, sistemul e-ticketing şi sistemul de informare a cetăţenilor în staţiile de transport.

Transportul public electric va fi deservit de 50 de autobuze, dintre care 35 vor fi achiziţionate direct de Primăria Suceava, iar 15 prin intermediul Ministerului Dezvoltării, scrie agerpres.

Municipaliatea suceveană are deja în exploatare cinci autobuze electrice, 11 autoturisme, două furgonete, două autoutilitare şi 11 biciclete.

Este al treilea an consecutiv când municipiul Suceava primeşte un premiu de excelenţă, după cel din 2017 pentru Educaţie şi cel pentru Eficienţă energetică şi iluminat public în 2018.

Lasa un comentariu