O femeie gravidă rănită într-un accident de motoscuter a născut! Tatăl copilului a murit alături

O femeie gravidă rănită într-un accident de motoscuter a născut. Cu sarcina aproape la termen, femeia în vârstă de 31 de ani, din Flămânzi, a dat naştere unei fetiţe sănătoase.

O femeie gravidă rănită într-un accident de motoscuter a născut

Naşterea a avut loc la câteva ore după ce tatăl fetiţei, pe un pat de spital aflat la câteva sute de metri, îşi dădea sfârşitul, înainte de a putea să o ţină pe micuţă în braţe. Medicii ginecologi au decis să intervină chirurgical şi să scoată bebeluşul, existând un pericol crescut pentru el, după producerea accidentului. Operaţia de cezariană a decurs foarte bine, iar medicii au scos o fetiţă de aproximativ 3000 de grame greutate. Micuţa a primit nota 6 după un minut de la naştere şi 8 la cinci minute. Cadrele medicale încă nu au reuşit să stabilească vârsta exactă a sarcinii, şi din cauza mamei, care era în stare de şoc, şi din cauza informaţiilor contradictorii. Fetiţa părea la termen, după greutate, însă după declaraţiile mamei ar fi părut prematură. Cert este că micuţa este bine, deocamdată, în prima ei zi pe această lume. Din păcate o zi care va fi şi una de doliu în familie.

„În momentul de faţă se află în perioada de adaptare la viaţa extrauterină. Urmează a se stabili conduita ulterioară, respectiv dacă va necesita îngrijiri în Terapie Intensivă Neonatală sau în sistem rooming in, cu mama. Sperăm o conduită favorabilă rapidă pentru acest copil, care putem spune că este a treia victimă a accidentului rutier. Parcursul său intrauterin fiind întrerupt brusc”, a precizat medicul primar neonatolog Carmen Zaboloteanu, şeful secţiei neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Sursa: monitorulbt

Lasa un comentariu