Joaca unor copii s-a încheiat cu flăcări: au ars circa cinci tone de nutrețuri

Joaca unor copii s-a încheiat cu flăcări! Trei copii au incendiat, miercuri seară, în joacă, un depozit de furaje din localitatea Sărata Basarab, comuna Hănești, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani, Dorina Lupu.

Joaca unor copii s-a încheiat cu flăcări

Potrivit sursei citate, isprava celor trei frați a fost observată, într-un târziu, de către un vecin, care a raportat evenimentul prin apel la 112.

„De trei ore au avut nevoie pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Săveni și voluntarii din comună pentru a stinge incendiul. Astfel, au fost protejate de foc mai multe anexe din gospodărie și un alt depozit de furaje. În incendiu, au ars circa cinci tone de nutrețuri. Alte 15 au fost degradate din cauza fumului”, a precizat Lupu.

Sursa: stiri.botosani.ro

Citește și Boom de nașteri la Iași. Ciudăţenii ale pandemiei, în cifre.

Anul 2020 a fost prezentat la nivel naţional drept anul în care în România s-au născut cei mai puţini copii din ultimii 100 de ani.

Paradoxal însă, situaţia din Iaşi este total diferită faţă de trendul general. Numărul naşterilor s-a menţinut la un nivel asemănător cu cel din anii precedenţi. Mai mult, la Maternitatea „Cuza Vodă”, cea mai mare din Moldova, în primele opt luni din 2021 s-au născut deja peste 6.300 de copii.

Medicii spun că, în spatele cifrelor paradoxale, stă şi o explicaţie logică. Aanul în care s-a declanşat pandemia a indus teama în rândul tinerelor familii, iar anul acesta se „recuperează” timpul pierdut. Este, cumva, ca acea vorbă din bătrâni: după război se nasc totdeauna mai mulţi copii.

Lasa un comentariu