FOTO: Un preot în stare de ebrietate a provocat accident rutier pe raza comunei Vorona

Evenimentul rutier s-a produs pe raza comunei Vorona, șoferul fiind transportat la spital în stare gravă.

Aflat la volanul unui autoturism Volkswagen Touran, bărbatul, care este preot misionar, se deplasa pe drumul ce străbate Satul Nou, din comuna Vorona. La un moment dat, acesta a pierdut controlul volanului și mașina a ajuns în șanțul de pe marginea drumului, după care a lovit violent un cap de pod. Impactul a fost atât de puternic, încât spatele mașinii a ajuns ridicat aproape la 45 de grade față de sol.

Șoferul a rămas blocat în mașină inițial, dar a fost scos imediat de oamenii din zonă, speriați de zgomotul puternic produs de impact. Preotul misionar a fost scos din mașina transformată într-un morman de fiare și preluat de cadrele medicale chemate la fața locului de martori.

“Pacientul a fost preluat conștient, dar în stare gravă. Era politraumatizat, cu leziuni la nivelul feței, capului, toracelui și abdomenului”, a precizat medicul Daniela Amarande, din cadrul SJA Botoșani.

Bărbatul a fost preluat de medicii specialiști din Urgențe, fiind supus unei serii complexe de investigații. În urma acestora s-a luat decizia de a se intra imediat în sala de operații.

“Pacientul prezenta un important traumatism abdominal, hemoragie internă cu suspiciune de ruptură de ficat”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, medic de gardă în cadrul UPU-SMURD.

Polițiștii ajunși la locul accidentului au demarat o anchetă, pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii acestuia. Șoferul nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, însă acesta le-a spus cadrelor medicale că a comsumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. La spital i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

O autospecială aparținând SOS24 a ajuns ulterior la fața locului, reușind să ridice epava mașinii cu o macara, după care a transportat-o pe o platformă pentru a fi inspectată și evaluată de polițiști.

Sursa: Ziarul de Iași

Citește și Tragedie în Bulgaria! 46 de persoane au murit după ce un autobuz a luat foc pe o autostradă din vestul Bulgariei

Lasa un comentariu