Două bombe care puteau exploda la orice atingere au fost descoperite la Botoșani

Două bombe de aruncător, de calibru 60 mm, au fost scoase la suprafață de o echipă de muncitori. Aceștia executau lucrări de canalizare, pe raza comunei Tudora.

Alte două bombe au fost descoperite pe timpul cercetării terenului cu detectorul de metale, de pirotehnicienii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoșani. Aceștea au constatat că cele patru bombe erau în perfectă stare de funcționare și puteau exploda la orice atingere mecanică.

Bombele au rămas neexplodate din timpul conflictelor armate. Elementele de muniție au fost transportate în poligonul militar de la Copălău, în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

Măsuri importante discutate la Iaşi de ministrul Educaţiei – Sorin Cîmpeanu.

Măsuri importante discutate la Iaşi de ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu. Acesta a realizat în weekend o vizită la Iaşi, în cadrul acesteia purtând discuţii cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, ai sindicatelor din învăţământ, dar şi cu reprezentanţi ai părinţilor şi elevilor.

Subiectele discutate au fost legate atât de organizarea examenelor naţionale şi a concursului pentru directori, de plata orelor remediale, de problemele cauzate de pandemie, dar şi legate de organizarea unor echipe în fiecare şcoală care să se ocupe de bullying.

Unul dintre aspectele cele mai importante disutate cu sindicatele şi cu reprezentanţii ISJ Iaşi a fost legat de alegrea directorilor.