Bărbat înecat într-un iaz din Voitinel, după ce a intrat să se răcorească

Un bărbat de 58 de ani a decedat după ce a intrat să se răcorească într-un iaz din localitatea Voinel şi s-a înecat, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

Sursa citată a spus că martorii au găsit doar hainele pe malul apei şi au alertat autorităţile despre dispariţia bărbatului.

La faţa locului au intervenit pompieri militari de la Detaşamentului Rădăuţi care, cu ajutorul bărcii pneumatice şi cu accesoriile din dotare, au recuperat trupul bărbatului de pe fundul iazului şi l-au adus la mal, scrie agerpres.ro.

Alin Găleată a spus că ”din nefericire, timpul petrecut sub apă a fost îndelungat şi nu s-a mai putut face nimic pentru victimă, constatându-se decesul”.

Pompierii militari suceveni atenţionează populaţia să nu-şi pună viaţa în pericol şi atrag atenţia că scăldatul în locurile neamenajate este periculos. Ei recomandă scăldatul doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectarea avertizărilor privind interzicerea scăldatului, evitarea scăldatului solitar, evitarea scăldatului în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte şi curenţii sunt foarte puternici, supravegherea permanentă a copiilor aflaţi în apă sau în apropierea acesteia, evitarea scăldatului în stare de ebrietate, seara târziu sau noaptea, dar evitarea actelor de teribilism cum ar fi sărituri de pe platforme, poduri sau alte construcţii.

Lasa un comentariu