Băieţelul fugit de acasă după ce a fost bătut de tată, internat de urgenţă într-un centru DGASPC

Băiatul în vârstă de 10 ani, din localitatea Bârgăuani, care miercuri a fugit de acasă după ce a fost bătut de tată, fiind găsit a doua zi de autorităţi ascuns într-un pod, a fost internat în regim de urgenţă într-un centru al DGASPC Neamţ.

Cazul a fost semnalat DGASPC Neamţ de reprezentanţii IPJ Neamţ şi ai clubului de off-road care l-au căutat şi găsit pe minor.

‘În urma audierilor preliminare, s-a decis securizarea copilului şi instituirea măsurii de protecţie în regim de urgenţă, băiatul fiind dus într-un centru al DGASPC Neamţ. Vineri, reprezentanţii Poliţiei au dus copilul la Serviciul de Medicină Legală în vederea expertizării şi a stabilirii conduitei ulterioare asupra tatălui. În privinţa băiatului, DGASPC Neamţ va decide în maximum 5 zile înlocuirea măsurii de protecţie în regim de urgenţă cu o altă măsură de protecţie – plasamentul familial, plasamentul la un asistent maternal, sau, în ultimă instanţă, plasamentul într-un centru residential’, se arată în comunicatul DGASPC Neamţ.

Familia în cauză mai are 4 fetiţe cu vârste cuprinse între 3 şi 9 ani şi este în curs o evaluare amănunţită pentru a se stabili dacă se impune şi scoaterea acestora din familie, scrie agerpres.ro.

Potrivit IPJ Neamţ, poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele tatălui copilului pentru infracţiunea de rele tratamente aplicate minorului.

Lasa un comentariu