A murit după ce în spitalul în care a lucrat 40 de ani ca asistentă i s-ar fi pus diagnosticul greşit. „Aţi venit pentru durere de gât?”

Încă o familie îşi caută cu disperare dreptatea după ce a pierdut pe cineva drag în spital. Un bărbat îi acuză pe medicii de gardă de la Spitalul Judeţean din Bacău că i-au lăsat mama să moară şi i au pus un diagnostic greşit. Faringită în loc de infarct. Şi mai dureros este că femeia a lucrat toată viaţa ca asistentă medicală, mai bine de 40 de ani, în acelaşi spital.

”E o moarte absurdă, este o moarte nedreaptă”. Sunt cuvintele de disperare ale unui bărbat care şi a piedut mama şi nu-şi poate explica nici acum de ce. Femeia de 67 de ani ar mai fi trăit, crede el, dacă medicul de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Bacău ar fi interpretat corect starea de rău şi i-ar fi pus un diagnostic corect, scrie observatornews.ro.

Fiul femeii:”Acuza dureri toracice, dureri în epigastru, dureri de stomac, greață, vărsături și oboseală. A fost dusă cu girofarul și cu cod 32 de urgență”.

Bărbatul îl acuză pe medicul de gardă că a ignorat semnele şi electrocardiograma. I-ar fi pus diagnosticul de faringită, deşi tocmai suferise un infarct.

Fiul femeii: ”Pe un ton zeflemitor i-a spus: doamna, de ce ați venit aici pentru o durere de gât? A fost externată cu diagnosticul de faringită. I s-au administrat antiinflamatoare și antibiotice”.

Medicul acuzat a blocat ancheta făcând cerere de transfer

Patru zile mai târziu, femeia s-a stins acasă. Medicii de la ambulanţă nu au mai putut o salva, suferise un infarct masiv. Fiul îndurerat se încăpăţânează acum să-i facă dreptate. A depus o plângere la Colegiul Medicilor, prin care cere excluderea din profesie a doctorului.

Asistenta a lucrat 42 de ani în secția de pediatrie a aceluiași spital

Conducerea spitalului i-a cerut medicului explicaţii în scris. Asistenta a lucrat 42 de ani în acelaşi spital, dar la secţia pediatrie.

Mirela Romaneț, purtător de cuvânt al Spitalului Județean Bacău: ”Singurii care pot să se pronunţe pe cazurile de malpraxis sunt Colegiul Medicilor sau un expert medical numit de instanţă în condiţiile în care se ajunge în instanţă”.

Familia asistentei a depus plângere penală împotriva medicului

Medicul nu ar fi la prima abatere, potrivit documentelor pe care familia le-a obţinut de la Colegiul medicilor.

Fiul femeii: ”Are două plângeri active la Spitalul Judetean Bacau din februarie si martie, pentru hărtuire, abuz, comportament abuziv. Are anchete deschise și la spitalul din Husi și din Vaslui.

Fiul femeii e decis să depună plângere penală împotriva medicului.

Lasa un comentariu