A fost declarată epidemie de gripă in Bacău

A fost declarată epidemie de gripă. Bacăul, în rândul județelor cu școli închise, după ce o grădiniță din Comănești a cerut suspendarea cursurilor

A fost declarată epidemie de gripă în România. Până acum s-au înregistrat peste 7.000 de cazuri de gripă, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor.

În săptămâna trecută, la nivelul judeţului Bacău, s-au confirmat  96 cazuri gripă  din care 16 cazuri au necesitat internare la secţiile de Boli Infecţioase din cadrul SJU Bacău, SMU Moineşti şi SM Oneşti. Din cele 96 de cazuri de gripă, 18 cazuri sunt confirmate  prin teste rapide, iar  celelalte sunt diagnosticate clinic. Cele mai multe cazuri se regăsesc la grupa de vârsta 5-14 ani (44 de cazuri).

18 decese au fost înregistrate în acest sezon, opt dintre aceste survenind numai în ultima săptămână. Anul trecut a fost declarată epidemia după ce şi-au pierdut viaţa 48 de români. La nivelul județului nostru s-a înregistrat un deces. 

Ultimele două persoane care au decedat din cauza gripei sunt un copil de un an şi şase luni din judeţul Neamţ şi o femeie de 49 de ani din judeţul Mureş. În ambele cazuri, s-a confirmat infectarea cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Se suspendă cursurile la o grădiniță din Comănești

Lasa un comentariu