Au fost modernizați 20 de kilometri din „Autostrada Estului”, care leagă sudul de nordul județului Bacău

Au fost modernizați 20 de kilometri din „Autostrada Estului” până acum. Lucrările la Lotul 2 continuă datorită condițiilor meteo favorabile, potrivit lui Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău.

„Autostrada Estului” conectează sudul de nordul județului Bacău. Lotul acesta este cel mai lung: 58 de kilometri de pe DJ 241 (lim. jud. Vrancea – P. Turcului – Izv. Berheciului). Până în acest moment au fost modernizați 20 de kilometri. În același timp, au fost realizate 75 de podețe de descărcare, 22 km de acostamente consolidate cu beton, 4 km de şanțuri betonate și 30 de km de borduri montate.

Modernizarea șoselei este posibilă datorită fondurilor europene. Prin Programul Operațional Regional s-a obținut o finanțare de aproximativ 41 milioane de euro.

„Autostrada Estului” trece prin 11 comune din partea de est a județului. Astfel, vor beneficia de avantajele acestei lucrări peste 30.000 de locuitori. Drumul se află pe axa Podu Turcului – Dămienești și are o lungime totală de peste 90 de kilometri, conform Ziarul de Bacău.

Citește și S-a încheiat reabilitarea Primăriei Borsec

Lasa un comentariu