Ajutorul lui Moș Crăciun, Episcopul Hușilor, prin noroaiele satelor vasluiene pentru a împărți daruri

Bucurie de nedescris pentru copii din comuna Costești. Ajutorul lui Moș Crăciun, însuși Episcopul Ignatie a sosit cu daruri pentru copii, înaintea sfintelor sărbători! Pe o ploaie rece și prin noroaie, acesta și-a luat haine modeste, niște ciubote și a pornit pe ulițe.

Unii părinți s-au emoționat, când au deschis ușile caselor lor reci și cu lipsiri greu de închipuit. Bucuria trăită de copii la vederea celor ce veneau la ei cu daruri, le făcea ochii să strălucească. Majoritatea nici nu visau să mai treacă pe la ei Moșul anul acesta.

“Părintele nostru Episcop Ignatie ne-a însoțit astăzi în Caravana ,,Dar de Crăciun”, aducând binecuvântare și bucurie celor cărora le-a trecut pragul. Au fost situații în care Preasfinția Sa a oferit, pe lângă darurile pregătite, și câte un ajutor în bani, deoarece, de multe ori, realitatea de la fața locului este mult mai dură decât preconizam. Nici Moș Crăciun nu a lipsit din Caravană și a împărțit cu noi ghete călduroase, geci, pachete cu dulciuri, căciuli și mănuși, lenjerie de corp și multă speranță. Mulțumim pentru tot sprijinul financiar acordat de Episcopia Hușilor pentru acest proiect, aflat la a IV-a ediție, precum și tuturor prietenilor Asociației „Filantropia Ortodoxă”, din țară și străinătate, care s-au alăturat eforturilor Centrului Eparhial”, a precizat părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Este a treia zi de campanie și, până în prezent, preoții Episcopiei Hușilor au reușit să ajungă la peste 600 de copii. Caravana ,,Dar de Crăciun” a avut scopul de a surprinde bucuria copiilor și a părinților, oferindu-le daruri înainte de sărbători.

Mai mult, pe vremeanoua.

Lasa un comentariu