A luat foc pădurea, lângă Cetatea Neamțului

Ieri după amiază a izbucnit un incendiu în pădurea din zona Condreni, Târgu Neamț. Localnicii au sunat la 112, iar pompierii de la detașamentul din Târgu Neamț au fost trimiși să intervină.

Accesul a fost dificil, militarii fiind nevoiți să urce pe jos, cu rucsacii cu apă în spate. În ajutorul pompierilor au intervenit și lucrătorii de la ocolul silvic și voluntarii de la SVSU Târgu Neamț, potrivit slt. Irina Popa, ofițerul de presă al ISU Neamț, scrie zch.ro.

Tot ieri, pompierii de la Târgu Neamț au mai fost chemați să stingă incendiul de vegetație uscată de la Grumăzești. Au ars 1,5 hectare de teren, în urma curățeniei făcută cel mai probabil de un localnic.

În acest week-end, în județul Neamț au fost 6 incendii care au afectat 15,5 hectare de teren din Piatra Neamț, Petricani, Borca, Făurei și Răucești. La Borca, pompierii au stabilit că niște copii s-au jucat cu focul, au ars două hectare de uscături. La Sarata, în Piatra Neamț, cauza incendiului a fost fumatul, a ars vegetația uscată de pe 5.000 mp de teren și litieră. Celelalte incendii au fost scăpate de sub control de localnici care și-au curățat terenurile.

Lasa un comentariu