96% dintre unităţile administrativ-teritoriale din judeţ au fost afectate de secetă, susţine prefectul

Prefectul judeţului Botoşani, Dan Nechifor, susţine că 96% dintre unităţile administrativ- teritoriale din judeţul Botoşani au fost afectate de seceta din această vară.

Potrivit acestuia, doar patru dintre cele 78 de municipii, oraşe şi comune din judeţ nu au depus la Instituţia Prefectului situaţiile cu privire la efectele produse de lipsa precipitaţiilor.

‘La această dată, numai patru unităţi administrativ-teritoriale nu au depus rapoarte operative, asta înseamnă că aproximativ 96% din totalul unităţilor administrativ-teritoriale sunt afectate de secetă’, a afirmat Nechifor.

Prefectul de Botoşani susţine că toate categoriile de antreprenori din domeniul agricol vor primi sprijin financiar pentru pagubele suferite, ca urmare a actelor normative emise de Guvern.

Dan Nechifor a participat, vineri, la o întâlnire anuală a Asociaţiei Crescătorilor de Ovine şi Caprine Moldoovis Botoşani, unde şi-a manifestat susţinerea faţă de fermierii din judeţ.

‘Vreau să vă asigur că Instituţia Prefectului Botoşani este alături de fermieri. Am întreprins toate demersurile pentru a beneficia de sprijinul Ministerului Agriculturii, având în vedere că anul acesta criza sanitară a fost dublată de seceta pedologică’, a adăugat Nechifor.

Acesta a precizat că aproximativ 92.000 de hectare de culturi agricole au fost afectate de seceta pedologică.

Lasa un comentariu