Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava nu a fost afectat de atacurile cibernetice

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava nu a fost afectat de atacurile cibernetice

Written by  Jun 20, 2019

Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava nu a fost afectat de atacurile cibernetice din ultima perioadă, dar s-au luat măsuri de protecţie a datelor pacienţilor, a declarat presei, joi, managerul unităţii spitaliceşti, Vasile Rîmbu.

‘Baza noastră de date are protecţie, în caz de nevoie avem alternativă de lucru, dar asta nu înseamnă că suntem inatacabili. Dacă ar vrea cineva să deturneze datele, ar putea s-o facă doar pe ceea ce se lucrează în intervale scurte de timp (…) Nu este prima dată când sunt atacate baze de date ale instituţiilor publice”, a spus Rîmbu, adăugând că are back-up în cazul în care va fi nevoie, dar ”orice sistem are vulnerabilităţi”.

Ministerul Sănătăţii a transmis către toate unităţile sanitare din România avertizarea că sistemul informatic din domeniul medical este supus unui atac cibernetic.

Potrivit site-ului Centrului de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică din România, s-a identificat ‘o creştere semnificativă a atacurilor cu aplicaţii maliţioase de tip ransomware la nivel naţional în ultima perioadă, observându-se că, pe lângă utilizatorii casnici, atacatorii şi-au îndreptat atenţia în special către instituţii din domeniul sănătăţii, numărul entităţilor afectate fiind în creştere’.

 

sursa: radioiasi.ro

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« September 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30