Pompierii militari continuă operaţiunile de evcuare a apei din cartierele Văleni şi Bâtca Doamnei din Piatra Neamt

 

 

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 75

Pompierii militari continuă operaţiunile de evcuare a apei din cartierele Văleni şi Bâtca Doamnei din Piatra Neamt

Written by  Jun 20, 2019

Pompierii militari continuă operaţiunile de evcuare a apei din cartierele Văleni şi Bâtca Doamnei din Piatra Neamţ, cele mai afectate de inundaţiile produse noaptea trecută. Sunt peste 120 de gospodării acoperite de ape, iar 15 persoane au fost evacuate.

Populaţia a fost avertizată, de două ori, prin sistemul Ro-Alert, să se adăpostească şi să nu staţioneze sub arbori sau reţele electrice.

Pârâul care trece prin zonă a ieşit din matcă şi, alături de torenţii formaţi pe dealuri, au creat viituri care au inundat locuinţe şi au distrus infrastructura rutieră.

Pentru evacuarea apelor au fost chemaţi pomieri şi din judeţele învecinate, respectiv, Iaşi, Vaslui şi Suceava.

Cartierul Văleni din municipiul Piatra-Neamţ a fost afectat de inundaţii în urma ploilor torenţiale căzute în cursul zilei de miercuri, fiind necesară evacuarea a 15 persoane, între care 3 copii, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, Adrian Rotaru.

Pârâul care trece prin zonă a ieşit din matcă şi, alături de torenţii formaţi pe dealuri, au creat viituri care au inundat mai multe locuinţe.

De asemenea, infrastructura rutieră a fost distrusă de viituri, iar ştrandul municipal a fost inundat pentru a treia oară în această lună.

Potrivit ISU Neamţ, la numărul unic de urgenţă 112 s-au înregistrat zeci de apeluri din partea locuitorilor municipiului reşedinţă.

Municipiul Piatra-Neamţ a fost, în noaptea de miercuri spre joi, sub avertizare Cod Roşu de ploi torenţiale şi descărcări electrice, populaţia fiind avertizată, de două ori, prin sistemul Ro-Alert, să se adăpostească şi să nu staţioneze sub arbori sau reţele electrice.

Pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de Codul Roşu de fenomene meteo periculoase, începând cu ora 22,15 a fost activată grupa operativă, iar în sprijinul pompierilor din Piatra-Neamţ au fost chemate echipaje de la Detaşamentele de pompieri Roman şi Târgu Neamţ.

Având în vedere multitudinea situaţiilor de urgenţă create de manifestarea fenomenelor meteo periculoase, au fost solicitate forţe de la ISU Iaşi, ISU Vaslui şi ISU Suceava. 

 

sursa:radioiasi.ro

 

Add comment


Security code
Refresh

Arhiva Iasi TV Life

« September 2019 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30