Un polițist i-a scris Ministrului de Interne. Cum ajung polițiștii să plătească din buzunar reparațiile pentru mașinile de serviciu?

Un polițist din București i-a scris ministrului de Interne despre condițiile precare în care lucrează. Acesta a povestit cum ajung agenții de poliție să-și plătească singuri echipamentul și chiar reparațiile pentru mașinile de serviciu.

Silviu Văduva este angajat la Secția 7 Poliție din București de doi ani și jumătate. În scrisoare adresată Ministrului de Interne, el specifică faptul că polițiștii sunt nevoiți să petreacă mai mult de 8 ore în ,,pantofii cu găurele și talpa de cauciuc”.

De asemenea, nu de puține ori aceștia petrec jumătate din program ,,cu pantalonii la dungă specifici CFR, rupți între picioare și nu numai”. Astfel, deranjat de toate acestea, polițistul a fost nevoit să găsească alternative.

Silviu povestește că și-a cumpărat singur uniforma de polițist. Și-a luat pantalonii de la o firmă oarecare și a dat 850 de lei pe ghete în care nu pătrunde apa. Și-a achiziționat mai multe obiecte, inclusiv cătușe, unele de calitate superioară față de cele primite.

Un polițist i-a scris ministrului de Interne. Mașinile de serviciu reparate din banii proprii

Agentul de poliție este indignat de faptul că el și colegii săi sunt amenințați cu cercetare din cauza uniformei de către cei de la Direcția de Ordine Publică.

Nimeni nu ne-a întrebat dacă ne e frig, cald, foame, sete sau din ce bani spălăm și reparăm mașinile ministerului.[…] Practic suntem pentru simplul fapt că am încercat să ne facem munca mai ușoară. Și că am încercat să aducem o îmbunătățire serviciului polițienesc.”

Din partea ministerului însă, i s-a răspuns că a greșit adresa. Și a fost direcționat să folosească formularele de pe site-ul MAI.

Ministrului i-am făcut o invitație la o cafea pe capota Loganului. Fac cinste și o să iau din aia bună, de la peco, cu 10 lei […] Aștept invitația la Minister”, a adăugat Silviu Văduva.

Mai multe informații citește aici.

ULTIMĂ ORĂ Crește vârsta de pensionare în România. Raluca Turcan CONFIRMĂ.

Lasa un comentariu