Un escroc a venit la biserică cu o mașină cu girofar de poliție și a făcut o percheziție în interior

Un escroc din Dorohoi a fost arestat la Rădăuți la începutul lunii aprilie după ce a înșelat un bărbat cu peste 10.000 de euro. Acesta a pretins că este procuror și avocat, promițându-i că îl va ajuta să câștige un proces. Sorin Alin Verincianu este cunoscut ca „escrocul cu o mie de fețe”, iar modul în care a acționat este unul incredibil.

În luna martie a anului 2020, la o biserică neoprotestantă din Vicovu de Jos avea loc o slujbă, iar acesta a venit cu girofar de poliție și a început să caute un urmărit prin biserică. El a abordat pe un ton grav un îngrijitor al bisericii și i-a spus că este procuror și trebuie să intre în biserică, arătând o legitimație falsă. Acest episod nu a fost sesizat de nimeni din biserică la poliție.

Un escroc a dat buzna în biserică, iar apoi l-a înșelat pe pastor

Ulterior, după aproximativ două săptămâni, l-a abordat pe pastorul Ilie T. Sorin Alin Verincianu a aflat că pastorul are un proces de 7 ani pentru o moștenire. Astfel, i-a spus că, în calitatea sa de procuror, dar și de avocat, îl poate ajuta să câștige procesul.

Escrocul i-a spus păstorului că trebuie să achite taxe de 1.000 de euro pentru fiecare parte din proces. Procurorii susțin că a primit, în primă fază, 4.000 de euro. În total el a înșelat victima cu suma totală de 56.450 de lei, pe parcursul a aproximativ trei luni de zile, rezultă din cercetări.

Cele mai multe escrocherii, în haine false de preot

Sorin Alin Verincianu a fost săltat prima dată de polițiști de la o înmormântare, unde era îmbrăcat în preot şi se pregătea să oficieze slujba religioas.

În haine preoţeşti, acesta ar fi păcălit zeci de oameni şi firme să-i dea bani pentru construcţia unui lăcaş de cult. De la o societate din Bucureşti a comandat obiecte bisericeşti în valoare de aproximativ 20.000 de lei, pentru care nu a mai plătit ulterior nici un leu.

De asemenea, el a încercat să-i şantajeze pe cântăreţul de muzică populară Alexandru Recolciuc, pe directorul Spitalului Judeţean Suceava, pe stareţele mănăstirilor Voroneţ, Probota şi Dragomirna, pe directorul Spitalului Județean Botoșani, dar și pe un deputat, dându-se drept ziarist care deține imagini compromițătoare.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava.

Lasa un comentariu