Sute de blocuri afectate de avaria de la rețeaua de termoficare din București! În pragul iernii oamenii s-au trezit fără căldura și apa caldă

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) anunță că, vineri se desfășoară lucrări pentru remedierea unor avarii apărute pe conductele de termoficare, în mai multe zone din sectoarele 2, 3, 4 și 5 din Capitală.

Potrivit companiei, vineri au loc lucrări la rețeaua de termoficare care afectează sute de blocuri, potrivit Mediafax. Astfel, sunt efectuate lucrări pe conducta magistralei DN 700 din zona Complexului Sportiv Dinamo de pe Șoseaua Ștefan cel Mare, din Sectorul 2 al Capitalei. Furnizarea agentului termic pentru apă caldă și încălzire pentru cinci puncte termice, care alimentează aproximativ 30 de blocuri și spitalele Matei Balș și Colentina va fi sistată vineri, până la ora 20.00.

Se intervine și la o conductă din zona Splaiului Unirii din Sectorul 3 al Capitalei. Pentru aproximativ 150 de blocuri din Sectorul 4 va fi sistată încălzirea până la ora 18.00. Lucrare este și pe Calea Șerban Vodă din Sectorul 4 al Capitalei. Furnizarea apei calde pentru 122 de blocuri va fi sistată tot până la ora 18.00. De asemenea, avarie este pe strada Sebastian din Sectorul 5 al Capitalei. Furnizarea apei calde și a încălzirii pentru aproximativ 50 de blocuri va fi sistată până la ora 18.00.

Fără apă caldă şi căldură în pragul iernii

„Avarii au fost permanent. Curg din reţele două mii, două mii şi ceva de tone pe oră. Sunt din păcate avarii peste tot.”, a declarat Claudiu Creţu, administrator Termoenergetica.

Reţeaua de termoficare din Bucureşti are aproape 4 mii de kilometri lungime. Dar tot mii de kilometri sunt de conducte vechi. Anul acesta, s-au schimbat doar 60 de kilometri.

De-a lungul anilor, în Bucureşti, presiunea în reţea a tot fost scăzută, pentru a proteja conductele vechi. Doar că sunt atât de slăbite încât cedează chiar şi la aceste presiuni mici. Aşa că în momentul în care apare spărtura şi ea este reparată, presiunea pe acel segment de reţea revine iar în următorul punct slab, ţeava se sparge din nou.

Citește și Mii de familii din Rădăuți, lăsate fără căldură în parg de iarnă. Temperaturile vor coborî sub pragul îngheţului, nopțiile viitoare

Lasa un comentariu