Microsoft investește 1 miliard de dolari într-un proiect care va imita funcționarea creierului uman

Proiectul menit să reproducă perfect funcționarea creierului uman se numește OpenAI și a fost lansat de miliardarul Elon Musk, în urmă cu 3 ani. Acum, compania primește un sprijin neașteptat și din partea gigantului Microsoft.

OpenAI precizează că proiectul nu se va opri la reproducerea unui creier uman, ci va crea o formă de Inteligență Artificială superioară, care va depăși cu mult capacitatea de gândire a unui om. Acest supercomputer se va numi AGI (inteligență artificială generală).

Cele două companii, Microsoft și OpenAI, se asociază astfel pentru a finaliza acest ambițios proiect, despre care susțin că va schimba radical societatea umană și ar putea chiar să salveze planeta de încălzirea globală.

Compania OpenAI a obținut deja câteva reușite în domeniu, supercomputerul lor reușind să câștige în fața celor mai buni jucători din lume la Dota 2.

Dacă proiectul va atinge nivelul la care speră acum cercetătorii, el ar putea găsi soluții la cele mai grave probleme ale societății umane și ar putea oferi oamenilor libertate economică, astfel încât fiecare să-și aleagă o meserie doar pentru a face ceea ce își dorește cu adevărat, scrie The Independent.

Deși a fondat OpenAI, Elon Musk s-a retras apoi din acest proiect și acum avertizează asupra pericolului pe care îl vor reprezenta pentru oameni aceste supercomputere.

(Sursa: Yoda.ro)

Lasa un comentariu