Meghan, la mâna lui Trump. Mutarea în SUA a ducilor de Sussex naşte controverse la nivel înalt

Meghan ar putea cere președintelui Trump „ajutor special” pentru protecția securității lor, dar nu numai atât. Lui Harry îi trebuie Cartea Verde – o viză de rezidenţă permanentă în S.U.A, şi asta cât mai repede.

Harry ar putea să obţină rapid cetăţenia având în vedere averea şi statutul lui şi ar fi probabil clasificat ca un diplomat britanic, intrând în SUA cu o viză A1. Dacă nu i se va acorda viza A1 ar putea cere Cartea Verde, relatează evz.ro

În acest context, Megan și prințul Harry ar putea fi nevoiți să vorbească cu președintele Donald Trump pentru a-i ajuta la asigurarea protecției cu ajutorul serviciilor secrete finanțate de contribuabili din SUA, titrează presa americană.

Este posibil ca Meghan și Harry să nu aibă altă opțiune decât să vorbească cu președintele Trump pentru a întreba dacă pot avea „protecție diplomatică” în SUA, potrivit Mail Online. POTUS (preşedintele Trump) deține acum puterea de a decide dacă va da liber agenților de securitate pentru a proteja familia Sussex în noul lor stil de viață la Hollywood.

Aşa cum ştim deja, începând cu 31 martie, Meghan și Harry nu vor mai fi clasificați ca „protejați internațional”, deoarece perechea a ales viaţa independentă. Dacă perechea ar fi rămas parte a familiei regale, ei ar fi avut dreptul la agenții serviciilor secrete cărora li se permite să poarte arme atunci când îi însoţesc.

„Există un acord reciproc între SUA care permite ofițerilor de protecție să-și poarte armele. Dar Harry nu mai este în serviciile Casei Regale și de aceea protecția sa din Canada a fost retrasă. Lucru care se va putea întâmpla şi în SUA.

„Cineva va trebui să se adreseze departamentului de stat, iar în cele din urmă decizia revine lui Donald Trump pentru ajutor. Harry nu poate trăi în SUA fără protecție armată. Dacă președintele refuză protecţia pentru cei doi Sussex, atunci rămâne în sarcina contribuabililor britanici să plătească cheltuielile lor de pe teritoriul Americii evident, dacă vor fi de acord…

Lasa un comentariu