Inventivitatea membrilor unei familii: teste fără probe recoltate

Inventivitatea membrilor unei familii: teste fără probe recoltate! Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la doi cetățeni din Republica Moldova, tată şi fiu, care au prezentat autorităților competente, teste negative pentru infecția cu virusul SARS-Cov-2, pentru care nu li se recoltaseră probe.

În data de 27 decembrie a.c., în jurul orei 11.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni -I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, doi cetățeni din Republica Moldova, tată şi fiu, în vârstă de 52, respectiv 29 de ani.

Inventivitatea membrilor unei familii: teste fără probe recoltate

La controlul de frontieră, aceştia au prezentat reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Iaşi, prezenți în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, rapoarte medicale eliberate, în data de 24.12.2021, de o clinică din R.Moldova care atestau că dețin rezultate negative la testarea pentru detecția infecției cu virusul SARS-Cov-2 prin metoda RT PCR.

Îm urma verificărilor efectuate poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cele două persoane se aflau pe teritoriul României la data la care fuseseră efectuate testele.

Cu privire la cele constatate, bărbaţii au declarat că intenţionau să ajungă în Rusia, deoarece nu aveau timp pentru a face teste PCR, au apelat la un prieten care a mers la un centru medical şi s-a testat în locul celor doi, folosind datele lor de identificare.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Citește și Permise false procurate pentru a conduce ilegal

Lasa un comentariu