Dosar penal după uciderea ursului Arthur. Ce spun autoritățile?

Dosar penal după uciderea ursului Arthur.

A fost deschisă o anchetă penală după uciderea ursului Arthur. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Secuiesc fac cercetări pentru braconaj și uz nelegal de armă, au precizat surse judiciare.

Miercuri, asociațiile Agent Green și VGT (Austria) au acuzat că un prinț din Austria a ucis cel mai mare urs din România. Acest eveniment s-a produs în luma martie, sub pretextul că elimină o ursoaică din Covasna, care face pagube în gospodăriile localnicilor.

În schimb, prințul nu a omorât ursoaica vizată. El a împușcat un mascul care trăia în adâncul pădurii și care nu venise niciodată în apropierea localităților. Ursul Arthur era recunoscut ca fiind un exemplar sălbatic și era numit trofeu „de aur” de vânători.

Dosar penal după uciderea ursului. Ce spun autoritățile?

Şeful Gărzii de Mediu Octavian Berceanu a declarat că a fost declanşată o anchetă. Probabil, instituţia se va îndrepta către alte organe de cercetare.

El a susţinut că în documente se vorbeşte foarte mult despre un exemplar de urs. Doar într-un singur loc este menţionată o ursoaică cu pui. El a admis că se poate ajunge la un dosar penal.

Aflați amănunte de pe g4media.ro.

Lasa un comentariu