BREAKING Toată țara este în scenariul verde epidemiologic

Toată țara este în scenariul verde epidemiologic, după ce și Capitala și județul Cluj au trecut sub pragul de 1,5 cazuri la mie. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.156 cazuri noi de COVID din 36.000 de teste și 101 decese.

Numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 6.181. Dintre acestea, 919 sunt internate la ATI. Până astăzi, 11 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.067.887 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 1.017.047 de pacienți au fost declarați vindecați.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. Mai jos aveți graficul realizat în baza raportărilor primite de CNCCI de la Direcțiile de Sănătate Publică:

Toată țara este în scenariul verde epidemiologic

Sursa: g4media.ro.

Citește și OFICIAL: Iașul este de astăzi în scenariul verde.

După 22 de săptămâni, ieri, pentru prima dată, incidența cazurilor de covid 19 în județul Iași a scăzut sub 1,5 situându-se la 1,35.

Primarul Mihai Chirica a declarat că deocamdată nu adoptă nicio hotărâre de relaxare a restricțiilor așteptând evoluția situației în următoarele zile.

Mihai ChiricaAșteptăm să vedem stabilizată această stare în care am intrat de astăzi, de scenariu verde. Practic, numărul de infectări a scăzut simțitor, asta nu înseamnă că ne relaxăm în vreun fel. Nu o facem pentru că putem să ne reinfectăm imediat după. Sunt mai relaxat, am putea spune, în special în sectorul comercial care poate să funcționeze mult mai bine decât a făcut-o până în momentul de față.

În județul Iași doar patru localități mai au incidențele de peste 3 la mie, respectiv Ipatele, Tătăruși.

În municipiul Pașcani, incidența este 0,45, iar în orașele Hârlău, Podu Ilo

Lasa un comentariu