Abraham Ghiltman a trecut in nefiinta

Am aflat cu profundă părere de rău de plecarea dintre noi a domnului Abraham Ghiltman, preşedintele filialei Iaşi a Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România şi Cetăţean de Onoare al Municipiului Iaşi.

Ne-a părăsit un om care a strâns în sufletul său toată durerea anilor în care prietenii şi vecinii noştri evrei au fost supuşi celor mai crunte suferinţe din partea unor criminali ai umanităţii.

Abraham Ghiltman a transformat această durere într-o imensă dragoste de oameni, cultivând toleranţa şi buna prietenie între toţi cei care, dincolo de orice confesiune religiosă, trăim, sperăm, visăm, suferim sub acelaşi cer şi acelaşi soare.

Abraham Ghiltman ne-a învăţat că din cel mai adânc întuneric se poate înfiripa cea mai puternică rază de lumină, cea care ne călăuzeşte şi ne strânge împreună pe drumul spre viaţă.

Iar viaţa este acolo unde suntem cu toţii fraţi întru bunătate, respect, solidaritate.

Să ne rugăm bunului Dumnezeu ca Abraham Ghiltman, un luptător pentru pace şi iubire, să ne vegheze în continuare pe calea toleranţei, cu blândeţea şi modestia celui care a aflat, de multă vreme, că doar smerenia şi adevărul ne fac liberi.

Sursa:facebook.com/mihai chirica

Odihneşte-te în pace, prieten drag al Iaşului!

Lasa un comentariu