158.000 măşti protecţie au fost livrate gratuit României

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 este următoarea: 

Un număr de 1.754 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate. Mai precizăm că 187 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare. 

Conform ultimelor centralizări, un număr de 459 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 44 persoane au ieșit din carantină. În momentul de față, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 18 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 6 unităţi administrativ-teritoriale. Paza acestor centre este realizată de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi, iar administrarea lor este făcută pe bază de parteneriat între autorităţile locale, DSP şi Serviciul Voluntar pentru Ambulanţă Iaşi.

Structurile IPJ, IJJ şi au efectuat un număr de 240 verificări privind respectarea de către persoanele fizice aflate în izolare la domiciliu a restricțiilor stabilite. De asemenea, în urma misiunilor efectuate cu privire la respectarea Ordonanţelor Militare, au fost aplicate 25       sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.700 lei.

Alte misiuni instituționale derulare:

ISU a efectuat 33 misiuni, astfel: 13 misiuni transport către unități spitalicești, 3 misiuni către spațiile de carantină, 16 misiuni de decontaminare biologică și o misiune montare cort triaj la spitalul Providența. 

IPJ a efectuat 55 misiuni, astfel: 50 misiuni specifice de verificare a respectării măsurilor prevăzute în ordonanțele militare și 4 misiuni de însoțire transport către spațiile de carantină.

IJJ a efectuat 16 misiuni, astfel: 12 misiuni de pază la spațiile de carantină, o  misiuni de însoțire auto către spațiile de carantină, o misiune cooperare cu unitățile spitalicești, 2 misiuni cooperare cu Aeroportul Iaşi.

ITPF a efectuat 4 misiuni de cooperare cu IPJ Iaşi.

Serviciul de Ambulanță Județean a executat 216 misiuni, astfel: 80 transporturi către unități spitalicești, un transport către spațiile de carantină, 7 transporturi către spațiile de izolare, 18 transporturi probe biologice, 101 decontaminări biologice şi 9 alte misiuni specifice.

MApN a efectuat 12 misiuni, astfel: 9 misiuni de pază la obiective, în colaborare cu IJJ, o misiune PCTF Sculeni și 2 misiuni în cooperare cu IPJ utilizând 20 militari și 3 auto.

DSP a efectuat 56 misiuni, astfel: 5 misiuni specifice, 9 anchete epidemiologice, 10  misiuni de preluare persoane în spațiile de carantină, 13 colectare și raportare date, o misiune de identificare contact COVID-19, 18 recoltări probe biologice.

CJPC a efectuat o misiune – acțiune de control pentru verificarea ordonanțelor militare, nefiind constatate abateri.

 4.  Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi fac un apel către cetaţeni să respecte în continuare recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare. 

 5.  De la declansarea pandemiei de Covid 19, la nivelul judeţului Iaşi, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a efectuat aproximativ 400 de anchete epidemiologice, în vederea evitării răspândirii noului coronavirus în rândul populaţiei. Pe parcursul acestor luni au fost derulate şi anchete epidemiologice în paralel şi toate acestea au drept scop identificarea contacţilor direcţi, izolarea acestora la domiciliu, testarea şi în cazul depistării lor pozitive, internarea în unităţile medicale. Anchetele epidemiologice au fost declanşate atât în cazul persoanelor depistate pozitiv, cât şi celor care prezentau suspiciuni de coronavirus. Aceste anchete au fost realizate de cei 18 angajaţi ai Compartimentului de Epidemiologie din cadrul DSP Iaşi.

 6. 158.000 măşti protecţie KN95 GB2626-2006 au fost livrate gratuit României în cadrul achiziţiilor efectuate de către Comisia Europeană pentru Statele Membre. Produsele vor fi păstrate deocamdată în rezerva Ministerului Sănătăţii pentru completarea stocurilor, urmând a fi distribuite în funcţie de evoluţia pandemiei şi a necesităţilor către furnizorii de servicii medicale şi direcţiile de sănătate publică.

Lasa un comentariu