VIDEO. România intră în stare de urgență! Marcel Vela: Știu că presupune schimbarea modului de viață, dar și un moment de frică sau neînțelegere. Fac apel la calm și solidaritate

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat duminică, după anunțul legat de instituirea stării de urgență, începând de luni, că un grup de lucru a făcut propunerea care va ajunge la președinte cu măsurile pe care le va implica starea de urgență.

„Știu că presupune schimbarea modului de viață, dar și un moment de frică sau neînțelegere / Fac apel la calm și solidaritate”, a transmis Vela.

Ministrul de Interne devine al doilea om în stat după declanșarea stării de urgență. Potrivit OUG 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, în cazul instituirii stării de urgență coordonarea aplicării măsurilor dispuse prin decret revine Ministerului Administrației și Internelor. O altă prevedere este că, pe durata stării de urgență, gestionarea măsurilor dispuse revine Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, sub conducerea nemijlocită a ministrului administrației și internelor și în coordonarea primului-ministru.

În declarația de prresă susținută duminică, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat că instituirea stării de urgenţă va permite autorităţilor să ia cele mai potrivite măsuri pentru gestionarea şi prevenirea infecţiei cu noul coronavirus (COVID-19).

El a susținut că situaţia este sub control şi a făcut apel la români să evite deplasările, să nu contribuie la propagarea mesajelor de panică și să fie uniți, toleranți și responsabili.

Măsurile concrete pe care le va implica starea de urgență se vor regăsi în decretul pe care președintele Klaus Iohannis ar urma să îl emită.

Lasa un comentariu