VIDEO Poliția turcă a tras cu gaze lacrimogene în femeile care protestau pentru drepturi și libertăți

Autorităţile din Turcia a tras joi cu gaze lacrimogene în mai multe femei care au ieşit în stradă la Istanbul. Acestea au manifestat pentru a denunţa violenţa împotriva lor şi retragerea țării dintr-un tratat internaţional care protejează femeile.

Mii de oameni au manifestat în piața Taksim, joi, cu prilejul zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor. Protestatarii au încercat la un moment dat să înainteze dincolo de baricadele poliţiei, dar jandarmii au dat cu gaze lacrimogene pentru a împrăştia mulţimea.

Poliția pentru intervenții, care a ridicat baricade la capetele străzii pentru a le opri pe femei, au tras cu gaz atunci când un grup de protestatari a încercat să spargă barierele. Cel puțin un protestatar a fost rănit, a transmis ziarul Cumhuriyet.

Femeile au manifestat pe principala stradă pietonală din Istanbul, Istiklal, pentru a marca Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor. Ținând steaguri colorate, acestea au scandat sloganuri și au jurat să nu renunțe la Convenția Consiliului Europei de la Istanbul.

Lasa un comentariu