VIDEO! Focuri de armă pentru oprirea contrabandiştilor de ţigări la frontiera cu Ucraina

Focuri de armă pentru oprirea contrabandiştilor de ţigări la frontiera cu Ucraina! Polițiștii de frontieră de la Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au descoperit 7.500 de pachete cu ţigarete de contrabandă în valoare de peste 75.000 de lei.

În data de 06 septembrie  a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi, judeţul Botoşani, acţionând în vederea valorificării unor informaţii, ca urmare a schimbului de date cu autorităţile de frontieră din Ucraina, au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete, în zona de competență.

Astfel, pe timpul acţiunii, în jurul orelor 16.15, au fost observate, pe direcţia localităţii de frontieră Baranca, judeţul Botoşani, două persoane de sex masculin care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră.

Poliţiştii de frontieră au intervenit pentru oprirea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus şi au fugit în direcţii diferite”, se arată într-un comunicat oferit presei.

Focuri de armă pentru oprirea contrabandiştilor

Polițiștii au folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, dar profitând de configuraţia terenului, persoanele s-au retras pe teritoriul R. Ucraina.

Poliţiştii de frontieră au descoperit 16 colete voluminoase, iar în urma examinării preliminare s-a constat  faptul că acestea conţin ţigări. La inventariere, a rezultat cantitatea de 150.000 de ţigarete (7.500 de pachete), în valoare de 75.000 de lei, care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi intrarea sau ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României.

Lasa un comentariu