Vaccinarea profesorilor a început astăzi la Iași

De astăzi a început oficial campania de vaccinare a profesorilor. Pentru ei au fost pregătite cinci centre de imunizare, iar vaccinarea cu prioritate poate fi solicitată de cadrele didactice din învatamantul preuniversitar și universitar deopotrivă.

Profesorii înscriși pe listele de așteptare pentru vaccinarea anti-covid-19 vor avea la dispoziție două tipuri de vaccin Pfizer și Astra Zeneca.

”Sunt puse la dispoziție 5 fluxuri. Vorbim aici de USAMV, UMF, Centrul de la Tg. Frumos, Centrul de la Rediu și un spațiu pus la dispoziție de Inspectoratul Școlar Județean vorbim despre Casa Corpului Didactic.”, a declarat Marius Voicescu-purtator de cuvant DSP Iași.

La nivelul județului Iași, un număr mare de profesori s-au infectat cu COVID-19, cu toate acestea reprezentanții profesorilor spun că materialele de protecție nu lipsesc din școli și că profesorii nu au semnalat probleme nici cu școala on-line.

”Există deja multe unități care înregistrează cazuri de COVID, mă rog suficient de multe încât să  ne îngrijoreze. Probabil că vaccinarea reprezintă o garanție în plus. În general în unitățile școlare exista materiale de protecție, există dezinfectant, există măști. Cam tot ceea ce poate fi, în ideea de a ne lupta cu SarsCoV-2. Vom vedea dacă și în ce măsură vor fi acestea suficiente până la sfârșitul  anului.”, a declarat Laviniu Lăcustă- director USLIP Iași.

Unitățile de învățământ de la nivelul județului Iași funcționează după scenariul verde si galben.

Lasa un comentariu