Un tânăr de 18 ani a făcut infarct după rapelul cu vaccinul Pfizer. Tânărul a fost adus cu elicopterul de urgență la Iași

La două zile de la rapelul cu vaccinul Pfizer, un tânăr licean de 18 ani perfect sănătos din județul Bacău a suferit un infarct de miocard. Conform ziarul Național, medicii spun că legătura cu vaccinul este evidentă, deși se încearcă mușamalizarea acestui caz. Tânărul a ajuns cu elicopterul la Iași din Bacău.

Avem un caz al unui tânăr de 18 ani care a făcut rapelul la vaccinul Pfizer pe 5 iunie și a venit cu infarct de miocard în noaptea de 7 spre 8 iunie, în urgență la spitalul nostru. Băiatul a avut încă din seara de 7 iunie dureri puternice în piept. După ce au încercat să-l stabilizeze la urgențe, acesta a fost trimis cu elicopterul SMURD la Iași, unde i se va face coronarografie și angio CT. Cardiologii de la spitalul din Bacău spun că nu au mai văzut așa ceva și că este imposibil ca un tânăr sănătos să facă infarct la 18 ani. Infarctul s-a produs pe un fenomen de vasculită și de tromboză pe vasele coronariene, cauzate de vaccin. […]”, au afirmat medicii din Bacău pentru sursa citată.

Trimis cu elicopterul SMURD la Iași

Tânărul de 18 ani a ajuns de urgență mai întâi la Spitalul din Onești, acolo unde a fost consultat și trimis cu elicopterul SMURD la Iași.

„E un liceean, din comuna Livezi. A vanit cu dureri puternice în piept. A fost consultat cardio, după care s-a luat decizia de a-l trimite de urgență la Iași, cu suspiciune de infarct miocardic”, a declarat Gelu Nicolcea, managerul Spitalului Onești pentru Ziarul de Bacău.

„Sâmbătă a făcut rapelul, însă nu se poate face o legătură cu ce s-a întâmplat. Oricum, vom monitoriza cazul, având în vedere circumstanțele”, a mai precizat managerul Spitalului Onești.