Un singur pat ATI disponibil la nivel național

La nivel național este disponibil un singur pat ATI pentru pacienţii cu COVID-19, în judeţul Hunedoara.

În data de 11 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1548 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 132 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19.

Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale, conform autorităților.

1.632 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. La nivel național este disponibil 1 singur pat ATI, în județul Hunedoara.

Autoritățile spun că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare și că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Sursa: DiGi24

Citește și Colonelul dr. Daniel Derioiu este cel care va conduce Spitalul Mobil Leţcani

După 9 luni, Spitalul Mobil reprimeşte pacienţi mâine. Coordonarea activităţii de aici va fi asigurată de o echipă militară trimisă la Iaşi de MApN, coordonată de colonel dr. Daniel Derioiu.

Lasa un comentariu