Un profesor din Botoșani a donat casa părintească primăriei, pentru a servi ca spațiu de cultură

Profesorul botoșănean Mihai Vitcu, fost inspector general al Inspectoratului Școlar din Suceava, a donat casa părintească Primăriei din Ibănești. Acesta a pus condiția ca locuința să găzduiască o instituție de cultură.

„Primăria Comunei Ibăneşti a aprobat în şedinta extraordinară din data de 23 noiembrie 2021, oferta de donaţie a domnului profesor Mihai Vitcu. Este vorba despre o casă, o anexă şi terenul în suprafaţă de 3.540 metri pătraţi, cât şi bunuri imobile. Domnul profesor a dorit să doneze în semn de respect pentru localitatea natală şi pentru memoria părinţilor acestuia”, a transmis Romică Magopeţ, primarul comunei Ibăneşti.

Un profesor din Botoșani a donat casa părintească Primăriei

El a arătat că părinţii profesorului erau oameni gospodari, simpli şi cu o spiritualitate profundă care au făcut eforturi deosebite ca să-şi ţină cei trei băieţi la şcoală. 

„Din puţinul câştigat prin agricultură, familia Vitcu şi-a susţinut copiii în tot ceea ce înseamnă studiu, ajungând astfel coloanele de bază ale ibăneştiului, cu care ne mândrim negreşit. Alături de fraţii săi, oameni de mare valoare ai ţării, Mihai Vitcu a hotărât să doneze pământul natal domeniului public al comunei Ibăneşti. Proiectul de Hotărâre privind acceptarea donaţiei a fost votat. Mulţumim, încă o dată, domnului profesor Vitcu Mihai cât şi întregii familii pentru acest gest generos. Prin această donaţie evidenţiaţi cât de mult preţuiţi satul natal, Ibăneşti!”, a arătat alesul local.

Sursa: stiri.botosani.ro

Lasa un comentariu