Un bărbat suspect de variola maimuței a fugit din spital! Autoritățile fac cercetări

În România ar fi deja trei persoane infectate cu noul virus care amenință lumea! Două deja confirmate de infecţionişti, iar al treilea suspect de variola maimuței – un bărbat de 36 de ani, care ar fi fugit din spital înainte să-i fie facute analizele. Încă este căutat. Între timp, autorităţile vor să afle dacă aceste trei cazuri au legătură între ele.

Primul suspect de variola maimuței riscă dosar penal

Primul caz de variola maimuţei, cel identificat în urmă cu două zile, s-ar putea transforma în dosar penal. Bărbatul de 26 de ani refuză să dea detalii despre partenerul de la care s-ar fi îmbolnăvit şi despre alte persoane cu care ar fi intrat în contact.

Tânărul, care este şi seropozitiv, a primit tratament, iar starea lui acest moment este una bună. Însă riscă să aibă probleme cu legea. Refuzul de a colabora cu cei de la DSP pentru ancheta epidemiologică poate fi interpretat ca zădărnicirea combaterii bolilor, infracţiune pedepsită de Codul Penal cu închisoare. Ancheta Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti trebuie să stabilească cine sunt contacţii direcţi ai bărbatului şi dacă aceştia trebuie sau nu să stea în izolare. 

Sursa: Observator

Citește și: Variola maimuței va avea alt nume! OMS va stabili schimbarea

Lasa un comentariu