Trei fetițe au ajuns la spital după ce bunica lor le-a spălat pe cap cu o substanță toxică

Trei fetițe din județul Iași au ajuns ieri la spital, după ce bunica lor le-a spălat pe cap cu o substanță toxică, folosită la deparazitarea animalelor.

Copiii au fost internați de urgență la Spitalul Sf. Maria din Iași. Cele trei fetițe – de 6, 8 și 11 ani – au fost spălate pe cap cu o substanță de uz veterinar. Aveau păduchi, iar bunica lor a considerat că substanța de deparazitare a animalelor le va scăpa și pe ele de paraziți.

Fetițele sunt bine, sunt conștiente și sunt în afara pericolului în acest moment, a declarat medicul Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Copii „Sfînta Maria” din Iaşi: Starea copiilor este bună, sunt stabili hemodinamic si respirator. Nu au necesitat internare în terapie intensivă, sunt manageriați pe secția de toxicologie cu o stare, astăzi, ameliorată față de ziua de ieri cand au ajuns. Copiii vor rămâne internați pentru repetarea analizelor paraclinice.

Ele vor rămâne o perioadă sub supravegherea medicilor din Iași.

Pare o situație trasă la indigo cu cea petrecută exact în urmă cu o săptămână, când alte 3 fetițe – din județul Brașov, însă – au fost spălate pe păr cu o substanță puternică de uz veterinar. Din păcate, toți cei trei copii din Brașov au murit.

Lasa un comentariu