Transplant eșuat la Iași! Un rinichi de la o pacientă în moarte cerebrală din Bulgaria nu a salvat nicio viaţă

Transplant eșuat la Iași! O operație de transplant de rinichi care urma sa aibă lor în aceasta dimineata la Spitalul C. I. Parhon a fost anulata.

Dintre cei patru pacienți potențiali primitori, din păcate, niciunul nu a trecut testul imunologic. Ca premiera însă pentru Centrul Regional de Transplant Iași, de data aceasta rinichii provin de la o pacienta din Bulgaria aflata în moarte cerebrala.

Transplant eșuat la Iași!

„Centru nostru de transplant este singurul centru care a avut posibilitatea sa accepte cele doua grefe renale ce provin de la o pacienta din Bulgaria, aflata în moarte cerebrala și infectata cu virusul hepatitei C, noi având pe lista de așteptare pacienți ce asociază acest tip de infecție. Motivul pentru care nu vom efectua transplantul este rezultatul la testul imunologic care a ieșit pozitiv pentru toți pacienții potențiali primitori internati în vederea transplantului.

Potențialii primitori, deși sunt într-o stare de sănătate bună și foarte bună se afla pe lista de așteptare și în program de hemodializa de foarte mulți ani, și aici vorbim de mai mult de 20 de ani. Timpul crescut pe dializă poate produce anumite reacții de tip imunizare, lucru care ar explica și rezultatul imunologic de laborator. Cu părere de rău anunțăm acest lucru și mulțumim familiei care a acceptat sa doneze”, a declarat Adelina Miron, medic primar urolog din cadrul Centrului Regional de Transplant Iași.

Citește și Doi ieşeni, prinşi după ce au furat peste o tonă de bere.

Lasa un comentariu