Traficanţi de cocaină ieşeni şi sud-americani, răfuieli ucigașe în puşcărie la Buenos Aires. Acţiune ca în filme, chiar de Revelion, la Iași

Un grup de traficanţi de cocaină au pus la treabă procurori şi poliţişti chiar în noaptea de Revelion. Puţin după miezul nopţii, aceştia au oprit la intrarea în Iaşi un autoturism Volkswagen pe care pur şi simplu l-au dezasamblat.

În interior, surpriză: peste jumătate de kilogram de cocaină şi amfetamină, cantităţi ascunse în filtrul de aer al motorului. În autoturism se aflau Paul Pintilie şi Valer Zoicaş, doi tineri din Scânteia, scrie ziaruldeiasi.ro.

Cei doi au sperat că în noaptea de Revelion autorităţile sunt mai puţin vigilente. Ghinion…

Înainte de a pleca din Germania cu mai bine de jumătate de kilogram de cocaină, nici prin cap nu le-a trecut celor doi tineri din Scânteia că vor fi aşteptaţi la intrarea în Iaşi chiar de un procuror DIICOT, şi chiar în noaptea de revelion, puţin de miezul nopţii. Şi, mai ales, că vor fi reţinuţi. Mai în glumă, mai în serios, cei doi ieşeni, Paul Pintilie şi Valer Zoicaş, specializaţi de mai mulţi ani în introducerea în ţară de cocaină şi canabis, s-au gândit că dacă vor organiza în noaptea de revelion un transport de droguri din Germania în România autorităţile judiciare la momentul respectiv vor fi pe picior greşit.

Cei doi au achiziţionat de pe teritoriul Germaniei un autoturism Volkswagen Golf, iar în filtrul de aer al motorului au ascuns două pachete de 600 grame cocaină şi amfetamină.

De altfel, unul dintre cei doi traficanţi şi-a îndesat în bagajul personal şi circa 200 de grame de cannabis. Şi, cu “La mulţi ani şi Doamne ajută“, cei doi traficanţi s-au pus la drum, plecând din Germania în dimineaţa zilei de 31 decembrie, socotind că vor ajunge la vama română pe înserat, când tocmai se ciocnesc paharele cu şampanie şi când, gândeau, vameşii sunt plictisiţi. Chiar aşa s-a întâmplat. Au ajuns pe graniţa de vest a României nu cu mult timp înainte de a bate gongul de la miezul nopţii, unde, cu toate emoţiile lor, nu au întâmpinat nicio problemă.

După trecerea frontierei de vest, Paul şi Valer, au dat înainte spre Iaşi, cu drogurile burduşite în maşină şi cu speranţa că poate mai apucă şi o bucată de revelion să ciocnească o cupă de şampanie la Scânteia: căci, da, reuşita lor merita. Numai că, la intrarea în Iaşi, cei doi au rămas surprinşi: erau aşteptaţi chiar de către procurorul DIICOT împreună cu ofiţerii de Crimă Organizată şi Antidrog. Care, după ce i-au oprit şi le-au desfacut maşina bucăţi, le-au urat celor doi traficanţi şi “La mulţi ani!”. Dar nu de sănătate, ci de puşcărie, aşa cum scrie în legea penală.

Citiți și VIDEO. Rețea de trafic internațional de droguri destructurată de DIICOT Iași

14 mandate de percheziţie

După această “peripeţie”, procurorii DIICOT împreună cu ofiţerii de la Crimă Organizată şi “mascaţii” au pornit imediat cu “sorcova” în ziua de anul nou. Şi nu oricum, ci cu 14 mandate de efectuare a percheziţilor domiciliare, şi alte câteva mandate de aducere pe numele suspecţilor, beneficiarii sorcovelor fiind celelalte legături infracţionale şi conexiuni ale lui Pintilie Paul şi Zoicaş Valer, adică Emanuel Baltag şi Severian Lungu.

Şi de această dată, “sorcova” a dat roade, la locuinţele acestora fiind găsite şi alte cantităţi de droguri, bani proveniţi din traficul de droguri şi chiar şi o pocnitoare!

Mai exact, un pistol a cărui deținere era ilegală. Şi cum ziua de Anul nou nu avea să se încheie oricum, după percheziţiile domiciliare “mascaţii” nu s-au întors cu mâna goală, ci cu cinci suspecţi aduşi în faţa procurorilor DIICOT pentru cercetări. Toţi cei cinci suspecţi au fost reţinuţi în seara zilei de 1 ianuarie pentru trafic de droguri. În cursul zilei următoare, 2 ianuarie, judecătorii Tribunalului Iaşi au luat măsura arestării preventive asupra a trei dintre traficanţi, printre care cei doi veniţi din Germania, iar asupra altor doi au dispus măsura controlului judiciar.

O poveste de acum 15 ani

Povestea acestei reţele de traficanţi de droguri începe în anul 2007, când doi tineri din Scânteia au luat drumul străinătăţii pentru a-şi croi o soarta mai bună în viaţă. Este vorba de Pintilie Paul şi fratele său, Pintilie Radu. Cei doi, prin diverse legături şi conexiuni, au ajuns în Anglia. Şi cum aici nu s-au descurcat aşa cum îşi imaginaseră, nu după mult timp au fost racolaţi de membrii unei reţele internaţionale de trafic cu cocaină, pentru a transporta droguri între Argentina (Buenos Aires) şi Londra.

Însă ulciorul nu a mers de multe ori la apă, Radu Pintilie fiind prins la unul dintre transporturile de cocaină chiar când voia să părăsească Argentina prin aeroportul internaţional din Buenos Aires. L-a costat 8 ani de închisoare. Dar totul a căpătat un final tragic, când, fiind într-unul din penitenciarele argentiniene, Radu Pintilie a sfârşit în urma unei incendieri. Anumite voci au spus că a fost răzbunarea traficanţilor pentru cocaina pierdută, şi riscurile la care a fost expusă reţeaua. Dar nimeni nu ştie ce s-a întâmplat de fapt acolo.

Citiți mai multe pe ziaruldeiasi.ro

Lasa un comentariu