TikTok va lasa un album cu cele mai virale melodii de pe platformă

Reţeaua de socializare TikTok a adunat unele dintre cele mai virale piese de pe platformă într-un album care va fi lansat pe CD şi vinil în această vară, a anunţat vineri reţeaua de socializare, informează AFP.

Prin acest parteneriat cu Warner Classics, TikTok se aventurează pentru prima dată pe piaţa muzicală tradiţională.

Şase single-uri de pe album vor fi difuzate pe platformele de streaming pe 8 iulie. Toate cele 18 melodii de pe albumul complet „TikTok Classics: Meme and Viral Hits” vor fi disponibile în luna august pe platformele de streaming şi în magazine.

TikTok va lasa un album cu cele mai virale melodii de pe platformă

Oricine a petrecut timp pe populara reţea de socializare va recunoaşte instantaneu melodii precum „No Roots” a lui Alice Merton sau piesa pentru pian „Pieces”, a lui Danilo Stankovic, vizualizate de 3,4 milioane de „TikTokeri”.

„Să asculţi ‘No Roots’ într-un nou context muzical este inspiraţional”, a declarat Alice Merton. „Sunt entuziasmată de acest proiect şi abia aştept să văd cum va prinde viaţă”, a adăugat cantautoarea.

Toate piesele au fost refăcute în întregime de Deutsches Filmorchester Babelsberg.

Compilaţia cuprinde melodii tipice care pot deveni virale pe platformă, cum ar fi „Monkeys Spinning Monkeys”, o melodie jucăuşă, care constituie un fundal muzical perfect pentru multe videoclipuri lejere (peste 27,1 milioane).
 

O altă melodie de pe album este „Wellerman (Sea Shanty)”, care a luat cu asalt TikTok-ul la începutul anului 2021, după ce un poştaş scoţian pe nume Nathan Evans s-a înregistrat cântând acest cântec popular din secolul al XIX-lea.

Lasa un comentariu