Terapia cu apă rece, recomandată de un cunoscut medic român. Ce beneficii ar avea asupra organismului

Alexandru Mischie, un renumit medic român, care îşi desfăşoară activitatea în Franţa, recomandă terapia cu apă rece, numită şi terapia „Wim Hof“.

Medicul cardiolog este un practicant al acestei terapii şi susţine, într-un articol de pe site-ul său, că terapia cu apă rece are unele beneficii distincte pentru sănătate, confirmate de un număr tot mai mare de studii clinice, sportivi, antrenori si chiar vedete: „Iarna şi temperaturile reci pot fi extrem de benefice atunci când vine vorba de sănătatea umană, desi mulţi dintre noi nu apreciem acest anotimp şi preferăm să ne cuibărim în interiorul casei sau al unei cabane călduroase la munte.

În Scandinavia şi Rusia, mulţi oameni caută în mod activ frigul: se crede, în aceste zone, că înotul în apă rece face minuni pentru sănătate şi există deja multe studii ştiinţifice care sugerează acest lucru“. Alexandru Mischie explică în ce constă această terapie şi cum poate fi urmată: „Terapia cu apă rece reprezintă expunerea scurtă (1-5 minute) la apă rece cuprinsă între 0 şi 10°. Este folosită pentru a trata unele afecţiuni de sănătate sau pentru a stimula imunitatea.

Această practică există de câteva milenii, dar a fost adaptată la zilele noastre, în zonele unde nu există temperaturi reci, prin băi de gheaţă, duşuri rapide zilnice, înot în aer liber. Principiul de bază este că un factor de stres scurt, cum ar fi frigul, generează beneficii pentru sănătate. Prin analogie cu mersul la sala de sport unde ne stresăm muşchii pentru o perioadă scurtă de timp, iar ca răspuns muşchii cresc şi sănătatea generală de sănătate se îmbunătăţeşte“.

Citeste mai mult: Adevarul.ro

Lasa un comentariu