Tentativă de asasinat în Ucraina. Mașina în care se afla principalul consilier al președintelui Zelenski, atacată cu focuri de armă

Mașina principalului consilier al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, a fost ținta unui atac cu focuri de armă, miercuri, relatează Reuters. Oficialii ucraineni spun că a fost vorba de o tentativă de asasinat.

Mai mult de 10 gloanțe au lovit mașina în apropiere de Lesniki, un sat la aproximativ 5 kilometri de capitala Kiev. Șoferul a fost rănit, a anunțat poliția ucraineană care a deschis deja un dosar pentru crimă cu premeditare.

O televiziune locală anunța că cel puțin 19 urme de gloanțe erau vizibile în caroseria mașinii, pe partea șoferului. Un parlamentar ucrainean spune că Serhiy Șefir, consilierul care se afla în mașină, nu a fost rănit.

Șefir este un apropiat al președintelui ucrainean și conduce un grup de consilieri. Un alt consilier al lui Zelenski a spus că tentativa de asasinat ar putea fi rezultatul încercărilor președintelui de a lupta împotriva oligarhilor.

„Acest asalt deschis extrem de violent, cu arme automate, nu poate fi calificat decât ca o încercare de asasinat al unei membru-cheie al administrației prezidențiale”, a declarat Mihailo Podoliak, consilier al președintelui ucrainean.

Sursa: DiGi24

Citește și Solicitare adresată Parlamentului pentru organizarea unei sesiuni solemne dedicată împlinirii a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I

Solicitare adresată Parlamentului pentru organizarea unei sesiuni solemne dedicată împlinirii a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I.

Comunicat de presă:

,,În calitate de Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, am propus oficial președinților celor două camere ale Parlamentului, precum și membrilor Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului, demararea organizării unei sesiuni solemne dedicată împlinirii a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I, ultimul monarh al țării, care a domnit între 1927 și 1930, precum și între 1940 și 1947.

Lasa un comentariu