Taximetrist angajat formal la o primărie, pentru a putea fi „transferat politic” la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare Iași

Angajările la primării de comună, urmate de detașări în instituții importante la oraș, par a fi o practică în administrație. Totul se face pe linie de partid. Sunt și oameni pe care nu i-a văzut nimeni la program, iar salariul le este dus acasă. Este şi cazul unui apropiat de-al lui Petru Avram, despre care presa locală din Iași spune că a lucrat ca taximetrist și ospătar, apoi angajat la primăria Plugari și adus prin detașare la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare. Petru Avram este șeful Administrației de Apă Prut Bârlad, aflat acum în centrul unui scandal anchetat de DNA, legat de modul în care a încadrat pe un post de inginer o chelneriță.

Politician local: Imediat după alegerile locale, domnul primar a propus transformarea postului de consilier personal, în administrator. Atunci l-a angajat. Fără a avea aprobarea Consiliului Local, fără a schimba organigrama, l-a angajat pe Andrei Brătan.

Așa a început cariera la stat pentru un apropiat al PNL Iași, despre care presa locală spune că a profesat ca taximetrist și ospătar și este în anturajul lui Petru Avram, șeful de la Administrația Bazinală de Apă Prut Bârlad. Instituția este vizată de o anchetă DNA, tocmai din cauza angajărilor făcute în ultimele luni, pe bază de detașări. Andrei Alexandru Brătan a fost angajat mai întâi la primăria Plugari din județul Iași, pe postul de consilier personal al primarului, pentru ca apoi sa fie transferat la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare Iași.

Mai multe detalii pe Digi24.ro

Lasa un comentariu