Sute de euro plătiţi pentru documente de identitate false

Sute de euro plătiţi pentru documente de identitate false! Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit asupra a doi cetăţeni din Republica Moldova cinci documente cu însemnele autorităților din România, care s-au dovedit a fi falsificate.

Ambii cetățeni sunt din Republica Moldova, în vârstă de 25 și 20 de ani. În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit. Asupra celor doi bărbaţi, au fost descoperite trei permise de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova şi două cărţi de identitate cu însemnele autorităţilor române, care aveau imprimate fotografii ale unor alte persoane, precum şi o fotografie a uneia dintre persoanele în cauză.

Sute de euro plătiţi pentru documente de identitate false

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor descoperite, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea sunt false. Cu privire la cele constatate, cetăţeanul P.A. a declarat că cele patru documente (cartea de identitate şi permisele de conducere) le-a primit de la un cetăţean din Chişinău, pentru a le preda unui conaţional în Portugalia.

În schimb, tânărul de 20 de ani a declarat că a achitat suma de 200 de euro unui conaţional pentru a obţine un document de identitate românesc, cu intenţia de a folosi documentul pentru obţinerea unui loc de muncă în Italia.
În ambele cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Citește și Documente false, procurate cu 200 de euro, descoperite la controlul de frontieră.

Lasa un comentariu