STUDIU | Care este medicamentul care diminuează impactul virusului?

Aspirina, un medicament ieftin și la îndemâna oricui, protejează plămânii și ajută împotriva formelor grave de COVID-19,  potrivit unui studiu al Universității George Washington.

Astfel, o aspirină luată în doze mici, în fiecare zi, ar putea reduce riscurile de a ajunge la terapie intensivă ori de a fi plasat pe un ventilator mecanic cu 44%. Același studiu a arătat, de asemenea, că apsirina poate reduce riscul de a muri din cauza infecției cu aproape jumătate, în comparație cu persoanele care nu luau medicamentul.

Medicul anestezist, Jonathan Chow, spune că foloseşte aspirina pentru a preveni trombozele, una dintre cele mai frecvente cauze ale agravării situaţiei bolnavilor de Covid-19.

Totodata, medicamentul care se poate lua fără prescripție medicală, este utilizat pentru ameliorarea durerilor minore și a febrei cauzate de dureri de cap, ciclu menstrual, leziuni musculare, răceală și gripă, dar și artrită.

Aspirina este folosită, de asemenea, și pentru a reduce riscul de atacuri de cord și de accidente vasculare cerebrale, acesta fiind tocmai motivul pentru care experții cred că este benefică pentru pacienții de Covid-19. Mai exact, aceasta are rolul de a preveni coagularea sângelui, problemă cu care se confruntă mulți dintre oamenii infectați cu noul coronavirus.

Editor: Mariana Farauanu

Lasa un comentariu