Squid Game a devenit o problemă globală: sursă de malware, viruși și alte pericole online

Squid Game a devenit o problemă globală! Experții Kaspersky au descoperit câteva zeci de fișiere rău intenționate diferite pe web, ale căror nume menționează Squid Game. În majoritatea cazurilor analizate, au fost descoperiți troieni de descărcare capabili să instaleze alte programe rău intenționate, conform descopera.ro.

Odată ce Squid Game a devenit cel mai popular serial Netflix, cu peste 111 milioane de spectatori, infractorii cibernetici profită de nerăbdarea fanilor de a viziona serialul, punând în practică scheme de fraudă binecunoscute în mediul online.

Squid Game a devenit o problemă globală

Una dintre schemele infractorilor cibernetici funcționa astfel: victimei i se arăta o versiune animată a primului joc din serial, timp în care se lansa un troian care putea fura date din diferitele browsere ale utilizatorului și le putea trimite înapoi către serverul atacatorilor Se crea și o comandă rapidă într-unul dintre foldere, iar aceasta putea fi folosită pentru a lansa troianul de fiecare dată când sistemul era pornit.

Kaspersky a descoperit, de asemenea, programe malware mobile care exploatau Squid Game. În speranța de a descărca un episod din Squid Game, utilizatorul descărca un troian periculos. Astfel, de câte ori o aplicație era lansată pe dispozitiv, aceasta solicita serverului de control să ruleze anumite comenzi. Printre aceste sarcini puteau fi, de exemplu, deschiderea unui tab în browser sau trimiterea unui SMS către numerele primite de la serverul de control.

Mai multe poți afla aici.

Citește și Un nou vaccin împotriva Covid este pe piață. Iar o țară deja îl utilizează: serul promite o eficacitate de 90,4%

Lasa un comentariu