Spitalul mobil de la Lețcani va primi din nou pacienți. Vor funcționa doar 12 paturi de ATI din cauza lipsei stocatorului de oxigen

Spitalul mobil de la Lețcani se va redeschide și vor funcționa doar 12 paturi de Anestezie și Terapie Intensivă, din cauza lipsei stocatorului de oxigen. Acesta a fost restituit firmei de la care a fost împrumutat după ce spitalul și-a întrerupt activitatea din cauza neregulilor constatate de corpul de control. Din cauza lipsei acestui stocator, în spital nu vor putea fi primiți decât pacienți care au nevoie de internare în ATI.

„Vom încerca să operaționalizăm și această unitate, pentru că este absolut necesară. Stocatorul de oxigen a fost luat de la Lețcani, dar a fost solicitat să se readucă. Mai mult de 12 paturi nu vor fi disponibile fără acest stocator, dar acest lucru îl vom stabili în urma testelor pe care le facem acum”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

Sursa: Știrea de Iași

Citește și Strigăt disperat de la Spitalul de Boli Infectioase. “Lupta cu virusul a fost pierdută”

Florin Roşu, managerul de la Spitalul de Boli Infectioase Iaşi, anunţă că bătălia cu virusul în acest moment a fost pierdută. Curtea Spitalului este plină de ambulanţe cu bolnavi COVID, care nu au loc de internare nicăieri în Iaşi şi la niciun sputal din zona Moldovei.

“Lupta cu virusul SarsCov2 a fost pierduta! Toate unitatile sanitare impreuna cu Unitatile si Compartimentele Primiri Urgente au pus la dispozitie maximum resurselor umane, financiare (mai putin Spitalul Militar, care, in nici unul dintre valurile pandemice nu si-a facut „simtita prezenta”), scrie ziaruldeiasi.ro.

Putem sa operationalizam cat de multe paturi ATI, putem deschide noi spitale sau converti cat de multe sectii non-COVID in sectii COVID, rata scazuta a vaccinarii impreuna cu dezinformarea polulatiei a fost factorul determinant care ne-a adus in acest scenariu.

Lasa un comentariu