Sorin Cîmpeanu spune că nu a susţinut şi nu susţine vaccinarea obligatorie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că nu a susţinut şi nu susţine vaccinarea obligatorie.

În opinia sa, testarea este un element necesar pentru asigurarea protecţiei sanitare în şcoli şi universităţi, astfel încât cursurile să poată să se desfăşoare cât mai mult cu prezenţă fizică.

„Vaccinarea obligatorie nu a fost niciodată susţinută de mine în calitate de ministru al Educaţiei. Nu este susţinută nici acum. Îndemnul la vaccinare este cu totul altceva, dar nu vaccinare obligatorie”, a spus Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu spune că nu susţine vaccinarea obligatorie

Cîmpeanu a afirmat că funcţionarea şcolilor şi universităţilor este reglementată de către ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii.

„Hotărârea CNSU nu reglementează funcţionarea şcolilor şi universităţilor. Funcţionarea şcolilor şi universităţilor este reglementată de către ordinul comun al ministrului Educaţiei şi ministrului Sănătăţii. Hotărârea CNSU reglementează o serie de activităţi care pot fi permise în anumite condiţii, precizate de CNSU. (…) Reglementează o serie de activităţi, nu şi cele din domeniul învăţământului. Cele din domeniul învăţământului sunt reglementate de ordinul comun de ministru. În momentul în care vom fi nevoiţi să adoptăm alte decizii, vă asigurăm că ele vor face obiectul consultării cu cei implicaţi direct şi apoi anunţate public. Acum nu este cazul”, a arătat ministrul Educaţiei.

Sursa: AGERPRES

Citește și Trei pacienţi pozitivi la ATI s-au infectat în maşina care îi aducea la dializă.

La Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” se află internaţi patru pacienţi aflaţi în program de dializă care au fost depistaţi pozitiv la infecţia cu SARS-CoV-2. Dintre aceştia, trei se află internaţi la ATI, având nevoie de oxigen. Cei trei s-au infectat după ce s-au deplasat cu aceeaşi maşină la şedinţele de dializă, doi dintre ei fiind nevaccinaţi.

Lasa un comentariu