Sorin Cîmpeanu: elevii din clasele terminale să meargă fizic la școală chiar și în scenariul roșu

Ministerul Educației va propune ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să meargă în mod fizic la cursuri și în cazul în care școala intră în scenariul roșu, spune ministrul Sorin Cîmpeanu. Motivul este că examenele naționale vor fi cu prezență fizică, iar copiii trebuie să fie foarte bine pregătiți, adaugă el.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a mai spus sâmbătă seara, la Realitatea Plus, că regulile de distanțare și prudența trebuie păstrate în continuare cu sfințenie în școli, potrivit Mediafax.

„Pentru acele școli care vor intra în scenariul roșu și care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educației le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a și a XII-a să poată să meargă la școală pentru că vor avea examene naționale. Examenele naționale vor fi cu prezență fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiți”, a spus Sorin Cîmpeanu.

În prezent, în cazul scenariului roșu cauzat de pandemia de COVID-19, școala se închide și toți elevii fac cursuri online.

Sursa: Realitatea Plus

Lasa un comentariu