Șoferul implicat în accidentul de la Poiana Stampei nu avea permis și era sub control judiciar, pentru trafic de droguri

Doi dintre tineri morți în accidentul de sâmbătă noapte de la Poiana Stampei aveau probleme cu legea. Inclusiv șoferul, erau sub control judiciar. Mai mult, Ionuț Mihai Moldovan, în vârstă de 30 de ani, din municipiul Cluj- Napoca, rezident la Bistrița, nu figura cu permis de conducere eliberat în România și nici în alte state.

Un alt aspect șocant este că acesta a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT după ce în mașina sa și a doi complici s-au găsit peste 17 kilograme de canabis și 354 grame de cocaină. Tânărul era judecat la Tribunalul Bistrița-Năsăud, pentru constituire de grup infracțional organizat, iar controlul judiciar îi fusese prelungit de nouă ori. De asemenea, el avea interdicție de a părăsi localitatea unde își declarase domiciliul.

Accidentul s-a produs în jurul orei 23.10, la Poiana Stampei, într-o curbă deosebit de periculoasă, în care șoferul a intrat cu viteză excesivă, cel puțin 150 de kilometri la oră. Cei trei tineri, prinși în centuri, nu au avut nici o șansă de supraviețuire. Impactul fatal a fost în momentul căderii mașinii, de la înălțime, pe cupolă. 

Traficanți de droguri

La sfârșitul lunii ianuarie 2019, procurorii DIICOT Bistrița-Năsăud au organizat o acțiune de prindere în flagrant la punctul de trecere al frontierei de la Vama Borș, vizați fiind un grup de cetățeni români asupra cărora existau suspiciuni în ceea ce privește traficul de droguri.

Au fost reținuți patru indivizi, printre ei și Moldovan Ionuț Mihai, atunci de 28 de ani, cel care se afla sâmbătă noapte la volanul mașinii Maserati. Despre acesta și complicii săi s-a aflat că se alimentau cu droguri de mari risc direct din America de Sud, din Columbia.

Filmare cu Maserati, înainte de tragedie

Unul dintre tinerii care a murit în accident a postat un video cu câteva ore înainte de accident, în care apare și bolidul Maserati. Conform unor surse, în locație s-a adunat un grup numeros din lumea interlopă a drogurilor, cu mașini care mai de care mai scumpe.  

Sursa: monitorulsv.

Lasa un comentariu